Lillesand Snorkleklubb ble stiftet 4. januar 1996, og er registrert både i Brønnøysund og Norges Dykkerforbund som et selvstendig idrettslag.

Leder og stifter av klubben er Peter Walker, som gjennom 15 år har vært seiltrener i seilforeningen, og som tålmodig har lært over 100 barn å seile. Han har også vært mentor for 2 forskjellige ungdomslag i H-båt seiling.

Nå har han derimot lagt seilingen bak seg, og har drevet snorkleklubben siden oppstarten. Peter, som er en meget erfaren dykker, med over 3000 dykk, er i tillegg også en dyktig fridykker og fridykkerinstruktør. Kona hans, Lise, er medhjelper og organisator.

Klubben har en 31 fot solid Viksund, som er en ideell base for snorkleturer. Båten «Snorkelen» er flott tilpasset snorkling som aktivitet. Det er godt med plass inne i båten, slik at barn som fryser, fort kan få varmen i seg, i en varm kabin. I tillegg har vi en flott 25 fot rib, med god plass om bord. Båten er ideell til å frakte alt utstyr og kan ta inntil 22 passasjerer. I tillegg er den en perfekt sikkerhets båt, som vi er veldig stolte av å ha.

Barn fra 9 år og oppover, både gutter og jenter er velkomne til å prøve snorkling, som er fantastisk gøy. Klubben leier ut alt av utstyr, så det eneste barna må ha med seg, er badetøy, håndkle og redningsvest, når de møter opp på brygga.

Vi har det veldig gøy på turene våre. Vi lærer å snorkle og fridykke, lærer om mange forskjellige fiskearter og om mye annet spennende som bor ned i tang laget. På slutten av hver tur griller vi pølser og koser oss, mens vi prater om alt vi har sett.

Å bli medlem i Lillesand Snorkleklubb er et fantastisk tilbud til barn som er glad i vannet, men også til barn som ikke er fullt så modige. Alle kan lære å snorkle. Dette er et tilbud til barn som vil oppleve noe nytt, og bli med på regelmessige turer i Lillesands fantastiske skjærgård. Peter, som er godt vant til å ha en flokk med barn rundt seg, og som stortrives i barns selskap, understreker at sikkerheten hele tiden er i fokus. Hvert barn blir godt passet på og godt hjulpet av klubbens hjelpetrenere. Det er faktisk en veldig trygg aktivitet for barn, siden de flyter som en kork, med en tykk våtdrakt på seg.

For at snorkleturen skal bli vellykket, er det avgjørende å ha stabilt vær og vind. Derfor velger vi den dagen med best værmelding. Dagen blir lagt ut på Facebook, slik at alle kan melde seg på. Vi starter med regelmessige snorkleturer i begynnelsen av mai, og vi holder på til slutten av september eller litt ut i oktober, avhengig av temperatur og vær.

Vi tar mange bilder og lager flotte filmer, både over og under vann, som jevnlig blir lagt ut på Facebook. På den måten får foreldre og foresatte se litt av det barna opplever. Foreldre er også hjertelig velkomne ut på tur sammen med oss.
Har dere barn som har lyst til å bli med i klubben, ta kontakt med oss, enten på Facebook, mobil eller mail.